ابرو نقش بسیار مهمی در زیبایی صورت و اعتماد به نفس فرد داشته و از طرف ديگر وظيفه آن در ارتباط برقرار کردن با ديگران و بيان احساسات انکارناپذير است. ولی وظيفه اصلی ابرو اين است که در مقابل جريان رو به پايين عرق (و يا هرگونه مايعات ديگر) از پيشانی و نيز تابش نور آفتاب، از چشم ها محافظت به عمل آورد. از دست دادن ابروها باعث استرس شدید شخص شده و معمولاً فرد موردنظر در ظرف مدت کوتاهی برای درمان های دارویی و یا کاشت مو به پزشک مراجعه می کند. فاز رشد فعال موهای ابرو کوتاه بوده و لذا اين موها زياد بلند نشده و رشد زيادی ندارند. کوتاه بودن اين فاز همچنين باعث می شود که در صورت هرگونه آسيب به موهای ابرو، مدت ها طول بکشد تا صدمات وارده جبران شده و موها مجدداً رشد کنند يعنی قابليت ترميم موهای ابرو بصورت طبيعی ضعيف تر و کندتر از موهای سر می باشد.
ازدست رفتن موهای ابرو می تواند علل گوناگونی داشته باشدکه عبارتند از:
1) آسیب به ابرو از طریق ضربه مانند تصادف رانندگی، سوختگی، مواد شیمیایی، برق گرفتگی و غیره.
2) امراض موضعی پوست مثل بیماری لوپوس پوستی و آلوپسی آره آتا.
3) عدم رویش ابرو بصورت مادرزادی
4) مرتب کردن ابرو در خانم ها
اغلب خانم ها بصورت مرتب ابروهایشان را برداشته و باصطلاح آنها را اصلاح می کنند تا ظاهر آراسته و خوبی داشته باشد. بدليل کند بودن رشد موهای ابرو و ضعيف بودن قابليت ترميم آنها، اصلاح کردن مرتب ابروها در دراز مدت موجب آسیب رسیدن به ریشه موهای ظریف ابرو شده و باعث می گرددکه ابروها ابتدا نازک و کم پشت شده و بالاخره بطور دائم از دست بروند. در حقیقت شایع ترین علت مراجعه خانم ها برای کاشت ابرو همین مسئله است. کار اشتباه ديگری هم که آرايشگرها انجام می دهند اين است که ابروهای دختران جوان را می تراشند تا يک ابروی ديگر مطابق ذوق و سليقه فرد، برايش نقاشی نمايند. اين کار در صورتيکه به دفعات انجام شود موجب اختلال در رشد موهای ابرو و نازک و کم پشتی آن می گردد.
5) تریکوتیلومانیا: کندن ابروها بدلیل بیماری روانی مانند وسواس و یا عادت به کندن آنها.
6) درمان بیماری های دیگر مثل اشعه درمانی، شیمی درمانی و برداشت تومور ابرو با جراحی.
7) بیماری های عمومی بدن مثل مشکلات هورمونی
در ابتدا بايستی کلیه علل احتمالی از دست رفتن ابروها مورد بررسی قرارگرفته و در صورت امکان تحت درمان قرارگیرند زیرا در صورت عدم کنترول این دسته از علل ریزش ابرو حتی با کاشت ابرو هم احتمال ریزش مجدد موهای کاشته شده وجوددارد. درصورت وجود تریکوتیلومانیا کاشت ابرو فایده ای نداشته و بایستی ابتدا فرد به روانپزشک معرفی شود و پس از درمان آن اقدام به کاشت ابرو نمود.
گاهی فرد دارای ابروی طبیعی بوده ولی از طرح آن خوشش نمی آید و مثلاً می خواهد آن را بالاتر بیاورد و یا قوس ابروی خود را بیشترکند. گاهی هم ابروی فرد بصورت طبیعی باریک و نازک است و می خواهد آن را ضخیم ترکند. در هردوی این حالات با توجه به محدودیت هایی که در حال حاضر در تکنیک و روش انجام کاشت ابرو وجود دارد (به توضیحات پایین توجه شود)، کاشت ابرو کارساز نبوده و بهتراست که انجام نشود.
بطورکلی بهترین کاندیدکاشت ابرو کسی است که یا اصلاً ابرو نداشته باشد و یا اینکه قسمتی از ابرویش را کاملاً از دست داده است و می خواهد در همان محل ابروی قبلی اش، کاشت ابرو انجام شود.
از دست رفتن ابرو بدليل بخيه که کانديد بسيار خوبی برای کاشت می باشد.
غالباً خانم هایی که تمام یا قسمتی از ابروی خود را ازدست داده اند ابتدا به تاتو (خالکوبی) روی می آورند. در مورد این افراد ممکن است درآینده دو وضعیت پیش بیاید :
الف) فرد از تاتوی انجام شده (از نظر رنگ، طرح و مشخصات دیگر) راضی است و قصد کاشت ابرو روی تاتو را دارد.
ب) شخص از تاتوی انجام شده راضی نبوده (بهر دلیل) و تمایل دارد که ابتدا آن را پاک کند و سپس در همان محل و یا محل دیگر کاشت ابرو انجام دهد.
در مورد (الف) توجه به این نکته مهم است که موهای کاشته شده در محل کاشته شده به هرحال مانند یک ابروی طبیعی تراکم ندارند و فاصله بین آنها بیشتر از موهای طبیعی ابرو است لذا ابروی کاشته شده تا حدی خالی بنظر می آید و برای پرکردن ظاهری این خالی بودن استفاده از تاتو منطقی بنظرمی رسد. به عبارت دیگر اگر فردی که می خواهد برای جبران نقص ابرویش کاشت ابرو انجام دهد، قبل ازکاشت ابرو محل مورد نظر را تاتو نماید نتایج حاصله نسبت به زمانی که کاشت ابرو بدون تاتو صورت پذیرد، بسیار بهتر خواهد بود . بنابراین در مورد (الف) مشکل خاصی وجو ندارد.
در مورد (ب) نظر به مسائل و مشکلات بی شماری که بر سرراه پاک کردن تاتو وجود دارد (اکثراً نمی توان تاتو را کاملاً پاک کرد و ته رنگ آن در محل باقی می ماند)، لذا بهتر است که اولاً در ابتدا در مورد انجام تاتو دقت کافی لحاظ شده تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود و ثانیاً حال که تاتو انجام شده است وسواس به خرج نداده و حدالامکان با تاتوی فعلی کنار آمده و اگرمایل به کاشت ابرو هستند در همان محل تاتو، کاشت مو انجام دهند.
هر دوی اين خانم ها موارد خوبی برای کاشت ابرو بوده ولی بيمار سمت چپ پاسخ درمانی بهتری خواهد داد.
از دست رفتن ابرو بدليل سوختگی که بهترين حالت برای کاشت ابرو است.
1) اگر چه معمولاً ازموهای ظریف بالای گوش برای کاشت ابرو استفاده می شود ولی باید به این نکته توجه داشت که در هیچ کجای بدن مویی وجود نداردکه کاملاً شبیه موی ابرو باشد و لذا چون موهای کاشته شده از لحاظ مشخصات ظاهری مانند رنگ، ضخامت، صاف يا مجعد بودن، ميزان رشد و غیره با موهای قبلی ابرو فرق می کنند بنابراين تا حدی عدم سنخيت بين موهای قبلی ابرو و آنها مشاهده می گردد. البته گفته شده است که در غالب موارد پس از چند ماه تا چند سال موهای کاشته شده تا حد زيادی شبيه موهای ابرو می گردند ولی اين مطلب هميشه رخ نمی دهد و بيمار بايستی متوجه اين نکته باشد، البته این مشکل درمواردی که بیمار اصلاً ابرو ندارد، وجود نخواهدداشت. لازم به تذکر است که موهای کاشته شده بیشتر از موهای طبیعی ابرو رشدکرده و بنابراین باید بطور مرتب کوتاه شوند.
2) حتی با وجود استفاده از لوازم بسیار ظریف و میکروسکوپیک برای کاشت ابرو، فاصله موهای کاشته شده بیشتر از موهای طبيعی ابرو خواهند بود. البته می توان درجلسات دوم و سوم کاشت ابرو این فاصله ها را کمتر کرد ولی بهرحال از نظر تراکم هیچ وقت شبیه ابروی کاملاً طبيعی نخواهد شد. باتوجه باین مسئله بعضی از پزشکان انجام تاتو قبل از کاشت ابرو را توصيه می نمايند زيرا تاتو می تواند تاحدی فاصله های فوق را مخفی کرده و نتايج کاشت ابرو را بهتر نمايد.
3) موهای ابروی طبیعی نسبت به پوست حالت خوابیده داشته و زاویه این خواب بسته به موضع ابرو ده تا شصت درجه است. کاشت ابرو در ناحیه تاج آن مشکل خاصی ندارد زيرا در اين منطقه زاويه خروج موهای ابرو از پوست حداکثر می باشد ولی هر چقدر به سمت انتهای ابرو می رویم بدلیل کمتر شدن زوايه فوق و خوابیده ترشدن موها، کاشت مو از نظر تکنیکی مشکل تر می شود بطوریکه در 3/1 انتهایی ابرو به سختی می توان موها را عیناً با خواب طبیعی ابرو کاشت. راه پیشنهادی برای جلوگیری ازبروز این مشکل پانسمان فشاری درمحل ابروی کاشته شده (مثل استفاده ازهدبند) برای دو هفته پس از کاشت ابرو است . پس از رویش موهای کاشته شده، چرب کردن آنها کمک به خوابیده تر شدن ابروی کاشته شده می کند. ولی در هر حال باز هم گفته می شود که هیچ وقت ابروی کاشته شده از نظر خواب موها کاملاً شبیه ابروی طبيعی نخواهد شد.
4 ) با توجه به اينکه موهای کاشته شده از مناطق غیر از ابرو آورده شده اند و بدلیل جابجایی، قدرت رشد آنها کاهش یافته، لذا فرد بایستی حداقل 9 – 6 ماه صبرکند تا کاشت ابروهایش کاملاً جواب بدهد و سپس در مورد لزوم انجام مجدد کاشت ابرو برای پرکردن فاصله های خالی بین موهای کاشته شده تصمیم گیری کرد.
بغير از موارد ذکر شده، برداشت و کاشت موها در مورد کاشت ابرو تا حد زيادی شبیه کاشت موی سر است با این تفاوت که درکاشت ابرو فقط از واحدهای فولیکولی دارای یک یا دو تارمو استفاده شده و سوراخ های پوست با استفاده از ابزار بسیار ظریف و کوچک ایجاد می شوند تا محل کاشت کاملاً نا مشخص باشد.
بدلیل نزدیکی ابرو به چشم ممکن است بعد از کاشت ابرو اندکی تورم و کبودی دور چشم رخ دهدکه با کمپرس گرم و گذشت چند روز بسرعت مرتفع می گردد.